Cheesecake pufos/Fluffy cheesecake

Știu că toată lumea vrea să mănânce o anumită mâncare tradițională de sărbători, dar eu, sincer, după ani și ani, m-am plictisit să trec prin același meniu, fie că e vorba de Crăciun, Paști sau mai știu ce alte ocazii.

Anul acesta m-am gândit să schimb puțin meniul de Paști, dar am luat-o ușor cu schimbatul, cât să nu șochez invitații. Prima schimbare din acest an, Pasca tradiționala, am schimbat-o cu un Cheesecake Japonez. Un desert extrem de ușor și catifelat și aerat, dar mai ales delicios.

Rețeta pentru acest Cheesecake este:

300 g crema de brânză
6 gălbenușuri
140 g zahăr
100 g unt
100 ml lapte
1 linguriță zeamă de lămâie
60 g făină
20 g amidon de porumb
6 albușuri
1 vârf linguriță sare

Decor:

Zahăr pudră
Afine
Căpșuni
Flori comestibile



I know that everyone loves a good traditional menu for the holidays, but honestly, after years and years, of having the same menu for Christmas, Easter and other holidays, I got bored.

So, I decided to change things up slightly for Easter, and introduce to my guest, the Fluffy Japanese Cheesecake. This desert is so airy and delicious, that I don’t think the guests will mind the change.

For this recipe you’ll need:

Cream cheese batter
300 g Philadelphia cream cheese
6 egg yolks
140 g castor sugar
100 g unsalted butter
100 ml milk
1 teaspoon lemon juice
60 g flour
20 g cornstarch
a pinch of salt
6 egg whites

Decor
powdered sugar
blueberry
strawberry
edible flowers

3 Comments Add yours

  1. Looks Yummy! 😍💓

    Like

    1. It was yummy! And it’s perfect for summer time! Thank you for stopping by ☺️☺️

      Like

      1. Welcome!☺️💓

        Like

Leave a comment